Terugkijken: Theo Maassen en Hans Teeuwen

Afgelopen weekend was smullen voor de liefhebbers van het cabaret. Zaterdag speelde Hans Teeuwen zijn coronaconference Smerige spelletjes. Gisteren was de nieuwste theatershow van Theo Maassen op televisie Vankwaadtoterger.  Heb je deze shows gemist? Geen nood! Ze zijn allebei uitgezonden bij de publieke omroep en zijn daarom gemakkelijk terug te kijken.

In de Coronaconference probeert Hans Teeuwen deze tijd te vangen. Hij laat zien hoe hij de tijd verdrijft. Hij zou eigenlijk nu zijn nieuwe show Nou lekker dan spelen, maar moest door de quarantaine al na één tryout stoppen. Je ziet dan ook een hoop verveling, eenzaamheid, frustratie, een halfslachtige poging om een coronavaccin te fabriceren en veel slechte liedjes. De conference werd uitgezonden via omroep PWND en duurt 43 minuten. Smerige spelletjes kun je hier terugkijken op NPO Start.

Het verschil kan haast niet groter zijn met de show van Theo Maassen. De show werd opgenomen voor de coronacrisis, dus de zaal zit ouderwets vol. Van Kwaadtoterger is een show die traditioneel cabaret combineert met stand-up comedy. Veel korte puntige sketches vol met pijnlijke situaties waarbij dingen continue uit de hand lopen. De show duurt 86 minuten en is hier te zien op NPO Start.

Ben je op zoek naar een andere cabaret-voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over