Suzan & Freek en Snelle en Maan winnen Edisons

De Edison Pop prijs 2022 is onder andere uitgereikt aan Suzan & Freek en Snelle en Maan. De Edison is de oudste en meest prestigieuze muziekprijs in Nederland. 

De prijsuitreiking van de Edisons 2022 vond plaats in het AFAS Theater in Leusden. Hier ontvingen maar liefst elf artiesten en duo's een award. De grote favorieten vooraf waren Snelle en Suzan & Freek. Zij ontvingen ieder drie nominaties.

Beste album en beste single

Met Dromen in kleur wonnen Suzan & Freek de Edison voor het beste album. Maan en Snelle namen de prijs voor de beste single in ontvangst voor hun nummer 'Blijven slapen'.

 

Snelle en Maan - Blijven Slapen

 

Het is niet de eerste keer dat deze artiesten in de prijzen vallen. Ze timmeren alle vier al jaren hard aan de weg. In 2020 werden Maan en Suzan & Freek beiden twee keer genomineerd voor de Buma NL Award. Dat jaar was Snelle de grote winnaar met twee prijzen.

Snelle is op dit moment te zien in de theaters met zijn show FF tussen ons.

Alle Edison winnaars 2022

Naast de prijzen voor het beste album en het beste nummer werd de Edison-oeuvreprijs van 2022 uitgereikt aan Guus Meeuwis. Zangeres MEAU kreeg de Edison voor beste nieuwkomer.

De andere winnaars van 2022 zijn: Davina Michelle (pop), Tiësto (dance), Racoon (Nederlandstalig), Mart Hoogkamer (Hollands), Froukje (alternative), Son Mieux (rock) en Lijpe (hiphop).

Foto: Wouter van de Linde

 

Gerelateerde onderwerpen