Streep door shows Dagboek van een Herdershond

De succesvolle musical Dagboek van een Herdershond keert in 2023 toch niet terug op de planken. Door de stijgende kosten zien producenten Albert Verlinde en Servé Hermans (Toneelgroep Maastricht) zich genoodzaakt de shows te annuleren, zo maakten zij gisterenavond bekend.

Afgelopen zomer vertelde Verlinde in een interview met Theater.nl dat hij erg optimistisch was over een heropvoering van de musical in 2023. In augustus werd de daad bij het woord gevoegd: Dagboek van het Herdershond zou begin volgend jaar zijn terugkeer maken in het MECC Maastricht. Nu gaat er vanwege sterk stijgende kosten alsnog een streep door het plan. Kaartkopers krijgen automatisch bericht, waarna hun geld wordt teruggestort.

Financieel niet haalbaar

Verlinde vindt de afgelasting enorm spijtig. "'We waren al met een deel van de cast overeengekomen dat ze volgend jaar april en mei opnieuw te zien zouden zijn in Dagboek van een HerdershondMaar de stijgende kosten van zowel energie als van het materiaal drukken enorm op deze megaproductie en het te bouwen pop-up-theater. Daarnaast is het voor ons ook moeilijk om aan personeel te komen. Het is een optelsom, met de moeilijke uitkomst dat ons geen andere keus wordt gelaten om de voorstelling voor het voorjaar 2023 af te gelasten."

Wrang

Volgens Hermans was de beslissing extra lastig door de grote belangstelling voor de musical. "Eind augustus ging de kaartverkoop van start en die liep zeer voorspoedig. Daarom is het zo wrang dat we toch deze beslissing hebben moeten nemen."

Einde Dagboek van een Herdershond definitief?

Hoewel de geplande voorstellingen in 2023 niet doorgaan, zetten de producenten geen definitieve streep door de terugkeer van musical. "Integendeel", zegt Albert Verlinde. "Onze intentie is en blijft dat Dagboek van een Herdershond terugkomt. Alleen niet volgend jaar voorjaar. Voor nu is dat niet haalbaar. Op een ander moment komen we zeker terug."

 

Gerelateerde onderwerpen