Stem op AD Publieksprijs Musical Awards Gala

Op 12 januari 2017 vindt het Musical Awards Gala plaats in het Beatrix Theater Utrecht. Naast de keuze van de vakjury, kan het publiek bepalen wie de AD Publieksprijs wint.

De vakjury bepaalt jaarlijks wie de prijzen voor de beste musicals, acteurs en actrices in de wacht sleept. Maar ook het publiek heeft een belangrijke stem. Vele producties zijn genomineerd voor de AD Publieksprijs, en de eerste stemronde is op 1 december van start gegaan. Na 30 december gaan de drie meest gekozen musicals door naar de finale, waarna er vanaf 5 januari nogmaals gestemd kan worden. Tijdens het feestelijke gala op 12 januari wordt dan de uiteindelijke winnaar gekozen.

De onderscheiding stond voorheen bekend als de Eventim Publieksprijs. Het AD heeft vanaf 2016 voor drie jaar haar naam verbonden aan deze prijs. Het Musical Awards Gala wordt live uitgezonden vanuit het Beatrix Theater op 12 januari op AVROTROS.

De genomineerden zijn: A Chorus Line, Amandla! Mandela, Beauty and The Beast, Chez Brood, Ciske de Rat, Dansen met de Vijand, De Gelaarsde Poes, De Tweeling , Grease, HAIR, In de ban van Broadway, Kiss of the Spider Woman, Koning Arthur, Disney’s The Lion King, Nonsens, Opvliegers, Pumps en Penalties, RENT, Robert Long, SKY de Musical, Soldaat van Oranje, Sweeney Todd, The Bodyguard, Vals en Willem Ruis 'de show van zijn leven'.

Lees meer over