Stem nu op Het Beste Nederlandse Songfestivalliedje Aller Tijden

Wat is voor jou het beste Songfestivalliedje van Nederlandse bodem dat er ooit is gemaakt? Dat is de vraag die de VARAgids aan ons allen stelt. Zij zijn namelijk op zoek naar het antwoord zo in de aanloop naar Eurovisie 2021.

Sinds 1956 heeft Nederland maar liefst 61 liedjes opgevoerd bij het Europese muziekspektakel en daar zitten een hoop pareltjes tussen. En om het mooiste, leukste of gewoonweg beste liedje aller tijden te kiezen buigt een vakjury zich over al deze liedjes. Maar ook het publiek heeft een stem bij het kiezen van het beste Songfestivalnummer.

Cornald Maas, Willeke Alberti en Paul de Leeuw

De jury bestaat uit bekende Nederlanders die allemaal een band hebben met het Songfestival. Zangeres Willeke Alberti deed in 1994 mee aan het muziekfestijn en Stefania Liberakis is een Nederlandse zangeres die dit jaar uitkomt voor Griekenland. Ook Songfestivalfan Paul de Leeuw kan niet ontbreken. Het laatste jurylid is radio-dj Sander Lantinga, die sinds vorig jaar zetelt in de Nederlandse selectiecommissie voor het Songfestival. Deze sterrenjury wordt onvermijdelijk aangevoerd door kenner Cornald Maas.

Stem op je favoriet

De stem van de vakjury telt voor de helft mee voor de winst. De andere helft wordt bepaald door het publiek. Maas hoopt dat mensen zich ook een beetje verdiepen in de oudere inzendingen: "Ik zou de publieksstemmers van Het Beste Nederlandse Songfestivalliedje Aller Tijden willen vragen om zich ook in de oude liedjes te verdiepen. Daar zit heel wat bijzonders tussen."

Je kunt stemmen op je favoriet tot 29 april via www.bnnvara.nl/songfestival.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over