Stage Entertainment zou beursgang onderzoeken

Stage Entertainment en haar aandeelhouders onderzoeken momenteel een beursgang van het musicalbedrijf. Dat meldt het Financiële Dagblad (betaalmuur). Zakenbank Goldman Sachs zou een studie doen die moet bepalen of het bedrijf geschikt is voor een beursnotering.

Een woordvoerder van Stage Entertainment, Maarten van Nispen, liet het FD weten dat er niet wordt gereageerd op de berichtgeving. Joop van den Ende is momenteel 40% aandeelhouder van het bedrijf. Daarnaast is Stage Entertainment voor 60% in handen van investeringshuis CVC. Albert Verlinde is directeur van de Nederlandse tak van het bedrijf, maar zover bekend geen aandeelhouder. Van den Ende nam in 2014 het musicalbedrijf van Verlinde over bij de vorming van Stage Entertainment (zie het filmpje hieronder).

Stage Entertainment maakt voornamelijk musicals in binnen- en buitenland en boekt momenteel veel succes met producties als On Your Feet, The Lion King en Was Getekend Annie M.G. Schmidt in Nederland. Binnenkort brengt het bedrijf een musical over het leven van Tina Turner naar Londen.

Een beursgang zou een mooie voortzetting voor het succes van Stage zijn, dat in november vorig jaar meldde dat de Nederlandse tak weer winst draait. Wel zijn er een aantal ontevreden medewerkers die naar de rechter zijn gestapt voor een betere beloning.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over