Stage Entertainment aangeklaagd door werknemer

Productiemaatschappij Stage Entertainment is aangeklaagd door een oud-werknemer. Hij vindt dat hij onterecht ontslagen is. De pianist werkte mee aan diverse musicals, waaronder The Lion King, Was Getekend Annie MG Schmidt en On your Feet!. Hij wil nu in dienst blijven, of een hogere financiële vergoeding. Stage Entertainment wilde nog niet inhoudelijk reageren.

De zaak kwam vorige week al voor de rechter, laat De Kunstenbond weten, de organisatie die de pianist begeleidt. Bestuurder Pepijn ten Kate zegt dat het bijzonder is dat medewerkers van Stage Entertainment naar de rechter stappen. "Het komt vaker voor, maar in de meeste gevallen worden ontevreden medewerkers afgekocht met een bedrag en een clausule dat ze er niet over uit de school mogen klappen."

Stage Entertainment reageerde: "Wij herkennen ons niet in het beeld dat de Kunstenbond van ons schetst." Het bedrijf vindt het ook vreemd dat "deze verwijten naar ons bedrijf nooit op tafel zijn gekomen" tijdens gesprekken met de vakorganisatie en brancheorganisatie VVTP.

Foto: Thms

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over