Staande ovatie voor Glennis Grace in halve finale

Een staande ovatie voor Glennis Grace na haar optreden in de halve finale van America's Got Talent. De Amsterdamse zong het nummer This Woman's Work van Kate Bush. En ze deed het weer fantastisch; zowel het publiek als de voltallige jury stonden op voor het applaus.

Het jurycommentaar was dan ook vol lof. "Yes yes yes!", riep Mel B. En voormalige supermodel Heidi Klum zei dat Glennis keer op keer liet zien dat ze in de finale thuishoort. "Je bent fantastisch!", sloot ze haar lofrede af.

Simon Cowell sprak van het beste optreden van de avond tot dan toe. "Je stem is ongelooflijk, een uitstekend gekozen nummer", zei hij er bij. Howie Mandel noemde het optreden 'perfectie'.

Superlatieven

Dat de kijkers ook onder de indruk waren, blijkt wel uit de reacties onder een YouTube-filmpje van het optreden. De commentaren staan vol met superlatieven, met kreten als de 'geweldig optreden!', 'ze is een winnaar' en 'het beste optreden van de halve finale die avond'.

Zou Glennis het Amerikaanse publiek genoeg overtuigd hebben om de meeste stemmen binnen te halen? De stemming is in elk geval nog in volle gang. De uitslag wordt vandaag bekend gemaakt.

Emotioneel

Voorafgaande aan het optreden zagen we dat de zoon van Glennis een filmpje had opgenomen waarin hij zijn moeder succes wenste. "Ik wil zeggen dat ik heel trots op je ben en dat je gaat winnen. Je bent de beste in de hele wereld", sprak de twaalfjarige Anthony.Glennis werd emotioneel en zei dat ze finale wilde halen voor hem. "Als ik van het podium afloop, draag ik Tony in mijn hart".

Tijdens het optreden zag Glennis er prachtig uit in een zwart topje met rode broek, met daaronder zwarte killer heels. Hopelijk een outfit waar ze zich goed in voelde. Dat was tijdens de kwartfinale namelijk niet het geval. "Gelukkig had Mel B er iets van gezegd, ik vond het zelf ook niet erg leuk", vertelde ze gisteren tegen Edwin Evers in het radioprogramma Evers Staat Op.

De afgelopen dagen liet ze weten dat ze wilde vasthouden aan haar mening, want ze wilde iets dragen waar ze zich goed in voelt. "Toch hebben we vandaag opnieuw discussie gehad."

Bekijk hier het hele optreden en het jurycommentaar


Op zoek naar een leuke voorstelling? Kijk dan snel in onze theateragenda!

Lees meer over