Spektakelmusical De Tocht verkoopt meer dan 1000 startbewijzen

Spektakelmusical De Tocht gaat een van de meest spectaculaire musicals ooit worden. Deze voorstelling over de Elfstedentocht wordt gespeeld in een speciaal nog te bouwen theater. De techniek is ronduit indrukwekkend: de musical speelt op een ijsvloer met bewegende tribunes. Hiervoor zijn speciale startbewijzen te koop. Voor vijftig euro koop je gratis toegang tot een try-out, waardbonnen voor verschillende Friese streekproducten en een boek. De verkoop is maar net van start gegaan, maar de animo is erg groot! De organisatie maakt bekend dat er al zeker 1000 startbewijzen verkocht zijn.

Dat is goed nieuws, want De Tocht is een ambitieus plan. Een grote ijsvloer moet gebouwd worden van 2500 vierkante meter. Door de bewegende tribunes kan het decor binnen een paar seconden veranderen van huiskamer tot eindeloze ijsvlakte. Als publiek beweeg je met de acteurs mee over het ijs. Dat moet een magische ervaring opleveren. Als alles goed gaat, zal de productie in oktober 2021 in première gaan in Leeuwarden.

De startbewijzen zijn deels ook een investering in de ontwikkeling van de musical. Zo mag je bijvoorbeeld meedenken bij de ontwikkeling van de voorstelling. En daarom zitten er ook waardebonnen bij de startbewijzen inbegrepen. Met de huidige animo lijkt het ons erg onwaarschijnlijk dat de productie van de musical niet doorgaat. Maarja... bij de Elfstedentocht blijft natuurlijk altijd alles spannend. En dat is natuurlijk ook een deel van de charme.
Ben je op zoek naar een musical? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Lees meer over