Spektakelmusical Dagboek van een Herdershond keert terug

Goed nieuws voor liefhebbers van de musical Dagboek van een Herdershond! Musicalproducenten Albert Verlinde en Servé Hermans maken vrijdag namelijk bekend dat de spektakelmusical terugkeert in het pop-up theater in MECC Maastricht.

Albert Verlinde kan het goede nieuws nog amper bevatten. "Eigenlijk zijn we nog steeds overdonderd door het succes van Dagboek van een Herdershond. Tijdens de afgelopen speelperiode was de vraag naar kaarten al groot en die aanhoudende vraag is ook na de laatste voorstelling op 17 juli gebleven. De lovende recensies en de mond-tot-mondreclames zijn daar wellicht de oorzaak van". Het was geen makkelijke opgave voor Verlinde en Hermans om de voorstelling te laten terugkeren. "Wat de voorstelling van Dagboek van een Herdershond zo uniek maakt, zijn de vele fanfares en vrijwilligers. Hen hebben we gelukkig weer bereid gevonden om volgend jaar acht weken lang weer mee te doen. Datzelfde geldt voor de cast. Het merendeel van de originele cast komt terug", vertelt Hermans.

Succes

De spektakelmusical is vanaf dag één een groot succes geweest. De voorstelling is in tien weken tijd door meer dan 80.000 mensen bekeken. Verlinde: "Middels de website lieten mensen weten dat ze de voorstelling graag opnieuw wilden zien of dat ze nog niet in de gelegenheid waren geweest". Theater.nl sprak in juli van dit jaar met diezelfde Verlinde over de musical en toen liet de producent al doorschemeren dat er wellicht een vervolg aan zat te komen.

 

 

De voorstelling is van 12 april tot en met 4 juni te zien in het pop-up theater in MECC Maastricht. De kaartverkoop start zondag 28 augustus. Voor de liefhebber is aanstaande zondag een gedeelte van de cast van Dagboek van een Herdershond aanwezig tijdens de live-uitzending van de Musical Awards: De Kick-Off. Dit is te zien op NPO 1 om 21.22 uur. 

Foto: Bjorn Frins

Gerelateerde onderwerpen