Soy Kroon als Jezus in The Passion 2022

De eerste namen voor The Passion 2022 zijn bekend. Acteur Soy Kroon kruipt in de huid van Jezus tijdens het jaarlijkse paasspektakel, dat dit jaar in Doetinchem plaatsvindt.

Op Witte Donderdag, 14 april 2022, organiseert KRO-NCRV de twaalfde editie van het populaire paasspektakel The Passion. Bekende Nederlanders vertolken de lijdensweg en kruisiging van Jezus Christus, maar dan in een modern, muzikaal jasje. Dit jaar strijkt het evenement voor het eerst in Gelderland neer. De binnenstad van Doetinchem vormt het decor voor The Passion.

Soy Kroon speelt Jezus

Naast de bekendmaking van de locatie zijn ook de eerste namen voor The Passion 2022 onthuld. Acteur Soy Kroon zal dit jaar de rol van Jezus op zich nemen. Hij is daarmee de 'jongste Jezus' ooit. Dennis Weening speelt op zijn beurt Judas. Naar verwachting maakt de organisatie de komende tijd nog meer deelnemers bekend.

Kroon zou eigenlijk in 2020 al als Judas zijn opwachting maken in het lijdensverhaal, maar dat ging vanwege de coronapandemie niet door. Destijds werd voor een andere opzet gekozen met hoogtepunten van voorgaande edities.

 

 

Wederom geen publiek

Net als tijdens de editie van 2021 is er ook dit jaar geen publiek welkom bij The Passion. Het paasspektakel is 14 april om 20:30 uur live te volgen bij de KRO-NCRV op NPO1.

Beeld: KRO-NCRV - Fotograaf Jan Willem de Venster

Gerelateerde onderwerpen