"Songfestival 2021 zal anders zijn dan eerdere edities"

Cornald Maas denkt dat het Songfestival van 2021 anders zal zijn dan eerdere edities. Dit geeft hij aan in een interview met NU.nl. Edities met minder publiek ziet hij wel als een optie.

De afgelopen maanden heeft Maas hard gewerkt aan zijn documentaire De weg naar winst over de overwinning van Duncan Laurence bij het Songfestival van 2019. "Arcade raakt me nog steeds, juist ook nadat ik intensief aan de documentaire heb gewerkt. De beelden die je erbij ziet van hoe we elkaar om de nek vielen na de overwinning lijken wel vijf eeuwen geleden nu. De editie van 2021 gaat hoe dan ook niet zo zijn als de oude songfestivals waren", zegt hij tegen NU.nl.

Minder publiek

Maas denkt dat een editie met minder publiek wel een optie is. Het haalt misschien wel iets van de sfeer weg als er niet meer duizenden mensen met vlaggen staan te zwaaien, maar in 1999 en daarvoor werd het Songfestival ook gewoon gehouden in een studio met bij wijze van spreken driehonderd man publiek." Volgens hem hoeft een massale show geen dwingende basis te zijn.

Het Songfestval zou in Rotterdam plaatsvinden. Maar dit is afgelast omdat er geen grote evenementen mogen plaatsvinden door de coronamaatregelen.

Documentaire en speciaal Songfestival

Donderdag 14 mei en zaterdag 16 mei is er op tv nog wel aandacht voor het Songfestival. Zaterdag wordt Eurovision: Europe Shine A Light uitgezonden op NPO 1 om 21.00 uur. Hierin hebben de 41 inzendingen alsnog de kans om te schitteren met hun optredens. Ook de documentaire van Cornald Maas is te zien op tv. De Weg Naar De Winst is 14 mei om 21.30 uur te zien op NPO 1.

Lees meer over