Sjors van der Panne: "We mogen wat liever voor elkaar zijn"

Zanger Sjors van der Panne maakt muziek die uit het leven gegrepen is. Thema's zoals liefde, geluk, boosheid en troost weerklinken in zijn teksten. "Het is een boek dat nooit uit zal gaan, deze thema's zijn het belangrijkste", vertelt Sjors aan Theater.nl.

Maar één thema spant de kroon: harmonie. "Dat is waar ik heel erg naar verlang in het leven, een bepaalde harmonie en een bepaalde vrijheid voor iedereen", vertelt de zanger. In een van zijn nieuwste nummers, Dan maken we het land, komt deze boodschap duidelijk naar voren. Hij schreef het lied naar aanleiding van de dood van een vriend, die stierf aan de gevolgen van anti-homogeweld.

Sjors van der Panne met Dan maken we het land

Waarom zo hard?

"Wanneer ik een lied schrijf, gaat het over iets wat mij echt raakt, anders ben ik alleen maar een tekst aan het verzinnen", legt Sjors uit. "Dan maken we het land gaat ook over dat we sámen het land maken. Dat we wat liever voor elkaar mogen zijn. We hebben het in ons, waarom zijn we zo hard? Dat is wat mij bezighoudt."

Weer op de planken

Door op te treden kan Sjors zijn boodschap op een persoonlijke manier overbrengen. "Tijdens het optreden voel ik mij als een vis in het water. Ik kan daar mijn gevoel, energie en creativiteit in kwijt. Ik hoef maar een klein knopje om te zetten als ik het podium opstap, want ik ben dan nog steeds helemaal mezelf." De toekomst ziet Sjors zonnig in. "Het ziet er goed uit. We gaan alles rustig weer opbouwen en ik ga er volop van genieten."

Foto: © Bas Hermsen 

 

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over