Sittard krijgt Toon Hermans expositie

Sittard krijgt een Toon Hermans expositie, Toon Thuis. De tentoonstelling is een eerbetoon aan de beroemde Nederlandse cabaretier die op 17 december 1916 in Sittard werd geboren. Op interactieve manier maak je een reis door het leven van Toon.

De cabaretier had een grote invloed op de revuecultuur in Sittard. Hij begon in de jaren dertig met imitaties van destijds bekende personages. Ook stond hij op het toneel met zijn carnavalsvereniging De Aanhauwtesch. Toon kreeg veel lof en richtte het Sittardsche Revuegezelschap op. Hier speelde hij toneel, zong, schreef de teksten, regisseerde en schilderde de decors. De eerste voorstelling was helemaal uitverkocht!

Ook tijdens de expositie leer je meer over de ´ Zittesje revuu´, dat onderdeel is van het Toon Hermans jaar vanwege zijn 100e geboortedag op 17 december. Vanaf 26 augustus tot en met 31 december kun je de expositie bezoeken.


In Sittard kun je niet alleen naar leuke voorstellingen. Ook kun je er heerlijk eten bij een van deze restaurants. Maak je uitje compleet!

Lees meer over