Sinterklaasshow Paul de Leeuw op RTL4

Paul de Leeuw komt in december met een Sinterklaasshow voor zijn nieuwe werkgever RTL 4. Eerder trok hij met Sint & De Leeuw een miljoenenpubliek op NPO 1. Hij hoopt dat ook bij RTL 4 te doen.

Bij zijn nieuwe werkgever gaat de cabaretier en presentator ook aan de slag als jurylid van de talentenjacht Holland's Got Talent.

Vette Pech

Naast de Sinterklaasshow staat De Leeuw dit seizoen ook in het theater met zijn nieuwe show, Vette Pech.

Tegen RTL Boulevard vertelt hij dat hij zelf "allesbehalve een pechvogel" is. Toch heeft hij ook wel zijn 'vette pech'-momenten. Als voorbeeld noemt hij het niet in een karretje van een attractiepark passen, omdat je te dik bent. "Ja, dat heb ik echt meegemaakt", antwoordt hij lachend op de vraag of hij dat zelf heeft meegemaakt. "Ik kreeg hem niet dicht. Mijn zoon zat naast mij en die zei 'pap, soms zijn er momenten dat ik me zo voor je schaam.' Dat is vette pech."

Maar hij beleefde ook ernstigere momenten van 'vette pech'. Zo verwijst hij naar zijn blaaskanker, waarmee hij een paar jaar geleden werd gediagnosticeerd. Hij ging echter meteen naar de dokter, zodat ze meteen konden ingrijpen.

Ook het overlijden van zijn goede vriend en regisseur Guus Verstraete komt aan bod in de show. Begin dit jaar bracht hij nog een hommage aan Verstraete. Dit deed hij samen met andere artiesten, waaronder André van Duin.


Op zoek naar een leuke voorstelling? Kijk dan snel in onze theateragenda!

Lees meer over