Sinan en Buddy te zien in The Passion 2023

In de dertiende editie van The Passion speelt Sinan Eroglu de rol van Jezus en vertolkt Buddy Vedder de rol van Judas. Het televisie-evenement is op 6 april te zien op NPO 1, live vanuit Harlingen. Daarnaast is er voor het eerst in twee jaar weer publiek bij.

Jezus en Judas

Eroglu is bekend van zijn rollen in onder meer Flikken Maastricht, Goede tijden, Slechte tijden, Lieve Liza en De Mannentester. Ook speelde hij in de films Foodies en Costa!!. "Ik ben zo blij dat ik de rol Jezus mag spelen omdat hij geen vooroordelen over mensen heeft. Dat vind ik wel bijzonder in de tijd van nu", vertelt de acteur op social media.

Vedder mag zich verdiepen in de rol van Judas. De acteur is de laatste jaren een bekend gezicht geworden door zijn deelname aan onder andere Wie is de Mol?, The Masked Singer en Holland’s got talent. Maar ook de voorstellingen Murder Ballad en The legend’s we’ve lost. Ook hij kijkt uit naar het spelen van Judas. "Het is een mooie maar ook uitdagende rol. Ik hoop hem een menselijke kant mee te geven", laat hij weten op social media.

UPDATE: Inmiddels is ook bekend gemaakt dat Marlijn Weerdenburg de rol van Maria op zich neemt. Anita Witzier is de verslaggever, Bertrie Wierenga vertolkt de rol van Maria Magdalena, Ferdi Stofmeel is Petrus en Dragan Bakema speelt Pilatus. 

Witte Donderdag

The Passion is een live televisie-evenement van KRO-NCRV waarbij het verhaal van Jezus wordt verteld. "Het is een universeel verhaal over geloof, hoop en liefde dat iedereen aanspreekt: jong, oud, gelovig of niet. Het verhaal blijkt nog steeds actueel in een steeds individualistischere samenleving, waarin we vaak meer stilstaan bij wat ons verdeelt dan wat ons verbindt", laat de omroep weten. Het speelt zich elk jaar in een andere stad af en wordt live uitgezonden op Witte Donderdag op tv en radio. Vorig jaar speelde Soy Kroon Jezus en Dennis Weening Judas.

Foto: KRO-NCRV

Gerelateerde onderwerpen