Shows musicals ANASTASIA, TINA en Lazarus opgeschort tot 2021

Stage Entertainment heeft de voorstellingen van musicals TINA - De Tina Turner Musical, ANASTASIA en Lazarus opgeschort tot 2021. Dit vanwege het geringe perspectief dat de theaters dit jaar op een enigszins financieel rendabele manier open kunnen. 

Slecht nieuws voor musicalfans. Producent Stage Entertainment zet een streep door alle musicalvoorstellingen van dit jaar. Vanwege het coronavirus en de bijbehorende maatregelen ziet de producent geen andere optie dan de programmering te herzien. Hoewel ze daar bezig waren met speciale 1,5 meterversies van de musicals, hebben ze toch besloten de voorstellingen van TINA - De Tina Turner Musical, Lazarus en ANASTASIA in 2020 te schrappen.

Albert Verlinde, directeur van Stage Entertainment Nederland, geeft op de website verdere uitleg. "Inmiddels zijn onze theaters drie maanden gesloten en kunnen onze voorstellingen niet gespeeld worden. Een trieste situatie, waaraan helaas voorlopig geen einde lijkt te komen. Die voortdurende onzekerheid heeft de directie van Stage Entertainment Nederland gedwongen deze belangrijke beslissingen op het gebied van de programmering te nemen."

Musicals in loop van 2021 hervat

Alles als volgens plan verloopt, worden de voorstellingen in de loop van 2021 weer hervat. Ticketeigenaars krijgen een voucher waarmee ze kosteloos een nieuwe datum kunnen kiezen.

De herziene programmering heeft ook gevolgen voor de premières van musicals Alladin en Hij Gelooft in Mij, die voor 2021 op de planning stondenAlladin zal op zijn vroegst in het najaar van 2021 te zien zijn in het AFAS CircustheaterHij Gelooft in Mij schuift door naar 2022. 

Foto: © Manuel Harlan

Gerelateerde onderwerpen