Schuld of Onschuld: doe mee met het nieuwe online rechtbank-theaterspektakel

Hummelinck Stuurman brengt een gloednieuw online theaterconcept naar Nederland: Schuld of Onschuld - De Kerstmoord. Maak onderdeel uit van de volksjury en beslis op basis van aangevoerd bewijsmateriaal over het lot van de verdachte. Met rollen voor onder meer Jan Kooijman, Bram van der Vlugt en Louise Korthals.

Rond Kerstmis wordt een jonge priester dood aangetroffen in zijn kerk. De sporen lijken te wijzen naar de dorpsslager - de priester zou een relatie hebben met zijn dochter. Twee jaar later wordt de zaak behandeld in de rechtbank en beslist de volksjury over het lot van de dorpsslager. Beslis jij mee?

Koop je een kaartje voor Schuld of Onschuld - De Kerstmoord, dan maak je onderdeel uit van Nederlands grootste volksjury. Het Kerstmoordproces start op 21 december 2020. Elke dag krijg je online toegang tot nieuw bewijsmateriaal: videogetuigenissen, pleidooien en verklaringen. Na zeven procesdagen is de keuze aan jou: is de dorpsslager schuldig of niet?

Op 31 december verschijnt er een video met de daadwerkelijke afhandeling van de rechtszaak. Is jouw keuze voor veroordeling of vrijspraak terecht geweest?

Sterrencast

Hummelinck Stuurman Theaterbureau heeft voor het digitale theaterspel een heuse sterrencast weten te regelen. Zo is Kooijman de advocaat, kruipt Korthals in de rol van officier van justitie en speelt Van der Vlugt de voorzitter van de rechtbank. Verder maken ook onder meer Vajèn van den Bosch, Thomas Cammaert, Wim Daniëls en Kiki Schippers hun opwachting.

Succesconcept

Het theaterconcept van Schuld of Onschuld komt overwaaien van onze Zuiderburen. De Belgische producent Uitgezonderd organiseerde daar twee maanden geleden met veel succes een online rechtbankspel. 

Hummelinck Stuurman besloot daarop het concept naar Nederland te halen. Nu het fysieke theateraanbod beperkt is, wil de producent liefhebbers een alternatieve theaterbeleving bieden. 

Tickets voor Schuld of Onschuld zijn te koop via www.schuldofonschuld.nl.

Foto: Annemieke van der Togt

 

 

 

 

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over