Sanne den Besten en Linda Verstraten in nieuwe musical Checkpoint Charlie

Linda Verstraten en Sanne den Besten spelen de hoofdrollen in de nieuwe musical Checkpoint Charlie. Dit maakte Goedemorgen Theaterproducties bekend. De musical is vanaf begin 2023 te zien in de theaters.

De musical Checkpoint Charlie gaat over De Muur die oost- en west-Berlijn in een nacht van elkaar scheidde in 1961. Van de ene op de andere dag werden vrienden en familie van elkaar afgesneden. De liedjesteksten zijn geschreven door Stef Bos. Linda Verstraten kruipt in de rol van de Oost-Duitse Lena en Sanne den Besten vertolkt de rol van de in West-Berlijn wonende Anna.

Verstraten is momenteel nog te zien in Titanic de musical. Hiervoor was ze te zien in onder meer Hugo de Groot en Kinky Boots. Sanne den Besten was werkzaam op West End in London en speelde daar in Mamma Mia! en Les Misérables. Ook deed ze mee met het tv-programma 'Op zoek naar Maria'.

Checkpoint Charlie zal vanaf januari tot eind april 2023 te zien zijn in theaters door heel Nederland. De andere castleden worden later dit jaar bekend gemaakt.

Foto: © Ministerie van Beeld

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over