Roué Verveer: "humorlozen krijgen teveel aandacht, alles is meteen racistisch"

Cabaretier Roué Verveer wordt moe van alle beschuldigingen die hij tegenwoordig krijgt. "Ik maak al wel tien tot vijftien jaar grappen over hoe mannen en vrouwen met elkaar omgaan. En over gedrag van bevolkingsgroepen, of het nou Marokkanen of Hindoestanen zijn. Daar heb ik al die jaren nooit klachten over gekregen, tot nu," zo vertelt hij in een interview met dagblad De Telegraaf.

"We moeten elkaar weer eens lekker gaan plagen zonder meteen slachtofferhulp erbij te roepen," aldus Roué, die vindt dat een klein groepje humorloze mensen alle aandacht opeisen met hun geklaag. "Ze krijgen tegenwoordig te veel eer, aandacht en platform. Alles is meteen fout, alles is meteen racistisch, alles is meteen vrouwonvriendelijk." Het is volgens Verveer een kwalijke zaak dat vooral cabaretiers nu kritiek krijgen, aangezien humor juist een goede manier is om taboes bespreekbaar te maken. Roué Verveer staat dit najaar weer in het theater met de nieuwe show Zo Goed Als Nieuw.

"Dáár is iets veranderd, niet bij mij," stelt Roué, die zelf ook regelmatig te maken kreeg met racisme. Zo kwam hij bijvoorbeeld nooit de clubs rond het Leidseplein in. "Te vol, alleen voor leden. Mijn vrienden kwamen er ook niet in." Wat dat betreft is er inmiddels wel veel verbeterd. "Mijn twee zoons komen tegenwoordig trouwens overal binnen. Het gaat wel goed komen. Als we een beetje meer om elkaar gaan lachen."

Ben je op zoek naar een cabaret-voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over