Roosmarijn Luyten is Rachel in Hij Gelooft in Mij

Roosmarijn Luyten kruipt in de huid van Rachel Hazes in de musical Hij Gelooft in Mij. Deze musical over de meest geliefde volksheld van Nederland keert vanaf januari 2022 terug in het theater. Luyten speelt aan de zijde van Martijn Fischer die nogmaals de rol van André Hazes vertolkt.

De rol van Rachel is niet helemaal nieuw voor Luyten. Ze speelde deze rol in 2015 ook in dezelfde musicalproductie. Ook was Luyten eerder te zien in voorstellingen en films zoals De Marathon - de musical, Juffenballet, Dolfje Weerwolfje en Sonny Boy. Momenteel is ze te zien in de televisieserie Dertigers.

Warme hart

"Ik verheug me enorm op deze geweldige voorstelling, deze rol, de muziek en de mensen met wie we het gaan maken", vertelt Luyten. "Wat ik zo prachtig vind aan dit personage, is dat je haar hart cadeau krijgt. Dat warme hart wil ik graag laten zien. Rachel handelt, ondanks alle spanningen, gekte en pijn, vanuit de enige echte waarheid die er voor haar bestaat: de grote onvoorwaardelijke liefde. Dat valt zo goed samen met de muziek; als érgens ziel en zaligheid zonder scrupules in zit, dan is het wel in het Hazes-materiaal. Daar houd ik heel erg van, dat totaal onvoorwaardelijke."

Wie speelt er nog meer in?

Stage Entertainment heeft ook bekend gemaakt wie de overige rollen in de musical vertolken. Zo kruipt Annick Boer in de huid van Friedel van Galen, de moeder van Rachel. Rutger de Bekker speelt de vader van Rachel, Jan van Galen. Mark Kraan speelt de rol van muziekproducent en vriend van André Tim Griek. De vriendin van Rachel, Conny, wordt gespeeld oor Dorien van Gent. En Dick Cohen speelt meerdere rollen, zoals de heer Valkenier en de vader van André.

De musical Hij Gelooft in Mij was een enorm succes van 2012 tot en met 2015. Omdat Hazes in 2021 70 jaar zou zijn geworden, wilde de producent Stage Entertainment deze muzikale theatersensatie terugbrengen.

 

Foto: © Stef Nagel

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over