Rob de Nijs en Eefje de Visser winnen Edison muziekprijzen

Afgelopen weekend stond in het teken van de Edison-bekendmakingen. Onder meer Rob de Nijs, Eefje de Visser en DI-RECT kregen de muziekprijs toegekend in het televisieprogramma Matthijs gaat door.

De voorlopig laatste aflevering van Matthijs gaat door stond zaterdagavond geheel in het teken van de Edison Popprijzen. Grote winnaars waren Eefje de Visser en de Haagse rockers van DI-RECT, die beiden twee Edisons in de wacht sleepten. Eefje de Visser won in de categorieën 'Alternative' en 'Album', DI-RECT in de categorieën 'Rock' en 'Song'.

Rob de Nijs

Daarnaast vielen onder meer Davina Michelle en Rob de Nijs in de prijzen. De Nijs voegde met een Edison 'Nederlandstalig' voor zijn album 'T is mooi geweest zijn zesde Edison toe aan zijn omvangrijke prijzenkast. Toch noemt de zanger het een van zijn mooiste overwinningen ooit, zo vertelt hij aan het ANP. "Ik had nooit meer gedacht dat ik er nog een zou winnen. Toen ik mijn eerste won in 1964 dacht ik ook dat het mijn laatste zou zijn, maar het is wel heel bijzonder dat je wint met een plaat die midden in coronatijd is gemaakt."

Optredens Matthijs gaat door

Hoewel de Edisons vorige week al in het geheim werden uitgereikt, maakte presentator Matthijs van Nieuwkerk in Matthijs gaat door de winnaars publiekelijk bekend. Dit ging gepaard met optredens van, en een eerbetoon aan de laureaten. Zo zongen DI-RECT, Eefje de Visser, Davina Michelle en Sophie Straat Iggy Pops 'Lust for life'. Willeke Alberti bracht met het nummer 'Eeuwig jong' een ode aan de zieke De Nijs.

 

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over