Rob de Nijs, Eefje de Visser en DI-RECT genomineerd voor Edison

De Edison-nominaties 2021 zijn bekend. Onder meer Rob de Nijs, Eefje de Visser, Typhoon en DI-RECT maken kans op de prestigieuze muziekprijs. De uitreiking vindt eind maart plaats.

Hoewel de (live)muziekindustrie in 2020 voor een groot deel op zijn gat lag, wil de Edison Stichting de muziekreleases van vorig jaar toch niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom worden de Edisons - zij het wat later dan gepland - alsnog uitgereikt. Per categorie zijn drie artiesten genomineerd. Gelukkigen zijn onder meer Rob de Nijs, Eefje de Visser, DI-RECT en André Hazes jr..

De winnaars worden eind maart bekendgemaakt. Hoe, waar en wanneer dit precies gebeurt, onthult de organisatie op een later moment.

Rob de Nijs

De Nijs is genomineerd in de categorie 'Nederlandstalig'. Afgelopen jaar bracht de zanger zijn album 't Is Mooi Geweest uit. Op 77-jarige leeftijd houdt hij het - mede door de ziekte van Parkinson - binnenkort voorgoed voor gezien. 

 

 

Grootste kanshebbers

Met ieder twee nominaties zijn Eefje de Visser, DI-RECT en André Hazes jr. statistisch gezien de grootste kanshebbers op de muziekprijs. Eefje de Visser werd met haar bejubelde plaat Bitterzoet voorgedragen in de categorieën 'Alternative' en 'Album'. DI-RECT scoorde met het album Wild Hearts goed in de categorie 'Rock', terwijl ook de single 'Soldier On' werd genomineerd. Levensliedzanger Hazes maakt kans op een Edison in de categorieën 'Hollands' en 'Videoclip'.

Benieuwd welke andere artiesten kans maken op de muziekprijs? Bekijk dan de nominaties per categorie op de Edison-website.

 

 

Foto: Rob de Nijs - fotograaf William Rutten

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over