Rob de Nijs brengt nieuw album uit

Rob de Nijs brengt 27 oktober zijn nieuwe album Niet Voor Het Laatst uit. Hij werkte hiervoor samen met zijn ex-vrouw Belinda Meuldijk. Op het album staan bijdragen van Frédérique Spigt, Jan Rot, Daniël Lohues, Erik de Jong alias Spinvis en Paskal Jakobsen (BLØF).

"Het is een album waarop ik kwetsbaarder durf te zijn dan ooit. Eerlijk en openhartig. Ik kom dichterbij dan ooit", aldus de 74-jarige zanger.

Zwanenmeer
Meuldijk schreef in de afgelopen jaren ook veel nummers voor haar ex-man. Voor dit album schreef ze Zwanenmeer. Rob: "Het is geïnspireerd op beelden van twee zwanen die elkaar na een tijd weer tegenkomen. Het is bekend dat ze monogaam zijn en dus hun leven lang bij elkaar blijven, iets wat ons als mensen vaak niet lukt. Ik ben erg blij dat we wat er ooit tussen ons in stond opzij hebben kunnen schuiven. We werken weer samen en dat voelt als een persoonlijke overwinning."

Jubileum
Dit seizoen staat Rob de Nijs ook in het theater met een jubileumconcert. Dit jaar wordt hij namelijk zijn 75 jaar en dat viert hij met een theatertour door Nederland en België.

De presentatie van het album vindt plaats op 25 oktober in de Kleine Zaal van het Concertgebouw.

Foto: Raymond Nieuwenburg

Lees meer over