Richard Groenendijk en Tim Fransen winnen Poelifinario's

Gisterenavond sleepte Richard Groenendijk, Tim Fransen en Alex Roeka een Poelifinario in de wacht. Theater Diligentia in Den Haag vormde het decor van de feestelijke uitreiking van de prestigieuze cabaretprijzen.

De Poelifinario wordt ieder jaar uitgereikt aan de beste cabaretvoorstelling in drie categorieën. Groenendijk won de prijs in de categorie 'Entertainment'. Met zijn programma Voor iedereen beter wist hij Alex Klaasen achter zich te houden.

De onderscheiding in de categorie 'Engagement' viel ten prooi aan Fransen met zijn voorstelling De mens en ik. Met maar liefst zes genomineerden had de komiek veel concurrentie. Naast Fransen waren Peter Pannenkoek, Sanne Wallis de Vries, Pieter Derks, Wim Fransen en André Manuel voorgedragen voor de Poelifinario.

Voor zowel Groenendijk als Fransen was het de tweede keer dat ze de cabaretprijs in ontvangst mochten nemen. Roeka won op zijn beurt voor de eerste maal: in de categorie 'Kleinkunst' werd zijn show Nieuwe Dromen verkozen boven Joost Spijkers' Hotel Spijkers.

 

 

Neerlands Hoop

Naast de Poelifinario's werd gisterenavond ook Neerlands Hoop, de prijs voor aanstormend cabarettalent, uitgereikt. Kirsten van Teijn was met haar voorstelling (S)EXPERIMENT de gelukkige winnares. Ze rekende af met haar collega Alex Ploeg. 

 

 

Foto: Gemmy Woud Binnendijk

Gerelateerde onderwerpen