Richard Groenendijk maakt kans op Annie M.G. Schmidtprijs

Richard Groenendijk behoort met zijn lied Ik hoop het wel tot de zes kanshebbers voor de Annie M.G. Schmidtprijs. Elk jaar krijgt het beste theaterlied deze onderscheiding. 

De Taalstaat 

Afgelopen zaterdag werden de deelnemers bekend gemaakt in NPO Radio 1-programma De Taalstaat. Het lied Ik hoop het wel komt uit Groenendijks nieuwe theatershow en werd geschreven door Jan Beuving op muziek van Rutger de Bekker. Ook Wende Snijders (Bloed in mijn bloed), Lisa Loeb, Peter van Rooijen, Janne Schra en Joost Spijkers horen in het rijtje van de beste zes. Bij al deze nummers vormt het bijzondere perspectief de rode draad. "De ene keer is er heel lang een alwetende verteller aan het woord om op de valreep plaats te maken voor de ik-figuur van de zanger", aldus juryvoorzitter Jurrian van Dongen. 

Amsterdams Kleinkunst Festival

De Annie M. G. Schmidtprijs is een initiatief van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Buma Cultuur, en reikt jaarlijks deze onderscheiding uit aan de tekstschrijver, de componist en de uitvoerder van het beste theaterlied uit het jaar daarvoor. De winnaar gaat naar huis met 3.500 euro en een bronzen beeld. Vorig jaar wonnen Yentl & De Boer de prijs. Op 27 maart vindt de prijsuitreiking plaats in het Amsterdamse Theater Bellevue.

 

Gerelateerde onderwerpen