Rent zoekt acteurs en actrices via auditie

Theater de Leeuw producties zoekt naar acteurs en actrices voor de musical Rent. Op 18 november organiseert het nieuwe productiehuis daarom een auditie voor spelers tussen de 18 en 40 jaar. Er zijn 5 rollen te verdelen en er wordt ook gezocht naar een ensemble van 4 mannen en 3 vrouwen.

Rent zal geregisseerd worden door Marleen van der Loo. Het plan is om op 13, 14, 15 en 16 november 2019 5 voorstellingen te spelen. Voor de rollen Mimi, Roger, Angel, Collins en Benny worden nog acteurs en actrices gezocht die uitstekend kunnen dansen en zingen. Rent is de eerste musicalproductie van Theater de Leeuw. Met kleine musicalproducties wil het theater nieuw talent ontwikkelen en bestaand talent verder stimuleren.

Mocht je door de auditie van 18 november komen, dan wordt je uitgenodigd voor de callback op 1 december in Theater de Leeuw in Arnhem. Daar zal beslist worden wat de beste rolverdeling voor de productie is.

Wil je meedoen? stuur dan een mail naar audities@theaterdeleeuw.nl met je CV, Showreel een motivatiebrief en vermeld je stemsoort. Voor de auditie moet je een liedje voorbereiden (liefst gericht op de rol van jouw keuze). Ook krijg je de tip om goed na te denken over de onderbouwing van je auditie. Kom je voor een rol of het ensemble? Neem sportkleding mee, want er staat ook een dansronde op het programma. Stuur je inschrijving in vóór 9 november.

Rent: dé musical voor en over jong talent

Voor wie er nog niet bekend mee was: Rent is een rockmusical uit 1996 over een groep jonge kunstenaars die nét zijn afgestudeerd in New York. Ze barsten van het talent, maar het leven van een jonge kunstenaar is niet gemakkelijk. De musical behandelt onderwerpen als homoseksualiteit, de ziekte aids en financiële problemen.

Ben je op zoek naar een musical-voorstelling? Kijk dan ook even in onze theateragenda.

Lees meer over