Remko Vrijdag speelt Willy Wonka

Stichting Theateralliantie heeft bekend gemaakt dat de hoofdrol van Willy Wonka in de musical Charlie and the Chocolate Factory gespeeld gaat worden door acteur Remko Vrijdag.

De musical naar het wereldberoemde boek van Roald Dahl zit vol prachtige nummers en grappige personages, waaronder de excentrieke Willy Wonka. Hij is de eigenaar van de wonderlijke chocoladefabriek.

Remko Vrijdag heeft er zin in

Remko Vrijdag werd onder andere bekend met De Vliegende Panters en als duo met Martine Sandifort en hij kijkt erg uit naar de rol in Charlie and the Chocolate Factory. Hij zegt: 'Ik voel mij ongelooflijk vereerd en heb ontzettend veel zin om de rol van Willy Wonka te mogen gaan neerzetten. Na twee jaar van uitstel alleen nog maar meer eigenlijk! Het is zo’n iconisch figuur en spreekt zó tot de verbeelding van generaties kinderen en volwassenen. Wat mij betreft staat qua ‘bucket list-materiaal’ alleen Sinterklaas hier nog boven.'

Andere castleden zijn Anne-Marie Jung, Eva van Gessel, Debbie Korper, Stijn Westenend en Rein Hofman.

Charlie and the Chocolate Factory gaat op 11 september 2022 in première in het DeLaMar theater in Amsterdam. Daarna zal het tot maart 2023 te zien zijn in diverse theaters. Klik hier voor meer informatie en tickets.

Meer theaternieuws lezen? Kijk dan op onze nieuwspagina.

Foto: Margot de Heide

Gerelateerde onderwerpen