PUUR Theater Reuver speelt Spijt! de musical

VENLO - PUUR Theater Reuver speelt een aangrijpende musical over pesten. Spijt! de musical is gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee.

PUUR Theater Reuver bestaat uit een team van gedreven en enthousiaste mensen met een brede kennis en ervaring van het werken bij theaterproducties. Het zijn deels professionals, deels ouders van spelers en oudere jeugdleden die meewerken aan de voorstellingen.

De musical
Iedere klas kent een pestkop, ieder klas kent een meeloper en iedere klas kent een slachtoffer. Pesten is en blijft een zeer actueel maatschappelijk thema. Hierom heeft PUUR Theater Reuver ervoor gekozen een confronterende musical op te voeren. De musical begint met het einde: wat is er gebeurd? Hoe heeft het zo ver kunnen komen? De vertelster leidt het publiek door het verhaal dat hieraan vooraf ging.

Het verhaal
Jochem is een verlegen jongen die dagelijks door een groepje uit zijn klas wordt gepest. Niemand durft het voor hem op te nemen. David wil hier iets aan veranderen en besluit hem bij te staan. Maar daarnaast is hij heel druk met zijn band en zijn verliefdheid op klasgenootje Vera. Op het grote schoolfeest gaat het helemaal fout. David denkt dat Vera met een ander zoent en is woest. Ondertussen wordt Jochem opnieuw getreiterd door zijn klasgenoten. Hij vraagt David om hulp, maar die is zo kwaad dat hij wegloopt. Die nacht blijkt Jochem spoorloos verdwenen...

Speeldata

Foto: Hsf-toshiba

Op zoek naar een andere leuke voorstelling in Venlo? Kijk dan snel in onze theateragenda!

Lees meer over