Purper maakt een come-back

Purper gaat komend seizoen weer de theaters in. Frans Mulder, Alfred van den Heuvel, Erik Brey maakten de belangrijke successen mee van de cabaretgroep tijdens haar meer dan dertig jarig bestaan. De vierde man en nieuwe kracht is Diederick Ensink. Het kwartet komt volgend seizoen met de show 'PURPER’S vier jaargetijden'.

De heren waren eigenlijk niet van plan weer met Purper op te treden. Frans Mulder: "Voor ons was Purper voltooid verleden tijd". Maar ze kregen steeds vaker de vraag of ze weer terug kwamen. Het begon daardoor toch weer te kriebelen bij Mulder, Brey en Van den Heuvel. Dus, ze komen terug.

Purper werd opgericht in 1980 door Erik Brey en Haye van der Heijden, twee studievrienden die elkaar kennen vanaf de basisschool. Hun close harmony was zo goed dat ze een contract aangeboden kregen. Hun eerste theaterprogramma ging in 1981 in première.

De cabaretgroep stond daarna jarenlang met een wisselende samenstelling in het theater en werd een springplank voor artiesten. Onder andere Karin Bloemen, Angela Groothuizen en Eric Corton maakten eens deel uit van de groep.

En nu is Purper dus terug; vanaf oktober staan ze weer in de theaters. De première is zondag 16 oktober 2016 in Stadsschouwburg Velsen.

Lees meer over