PSV-musical afgelast

De PSV-musical 'Geheimen van De Herdgang' gaat niet door vanwege te hoge productiekosten. Maar liefst 60 procent van de begroting is niet gedekt en dat was voor de Eindhovense theaterproducent Het Nieuwe Theater een te groot risico. Het evenement had op 1 en 2 september in het Philips Stadion in Eindhoven moeten plaatsvinden.

De algemeen directeur van PSV, Toon Gebrands vindt het 'een zeer onaangename verrassing' en 'erg pijnlijk, zeker ook voor Harry van Raaij en de familie Van Kemenade'.

Het ligt ook niet aan de club, volgens Gerbrands. Deze stelde het stadion gratis ter beschikking, hielp mee in de organisatie en deelde mee in de kosten. 'We kunnen niet anders dan concluderen dat de producenten hun zaken niet goed op orde hebben gehad.'

De musical had een ode moeten zijn aan de PSV-iconen Harrie van Kemenade en Harry van Raaij. Het verhaal ging over de liefde voor voetbal en hoe belangrijk Van Kemenade en Van Raaij waren voor PSV. De voorstelling bevat anekdotes over wat er voor en achter de schermen gebeurde op het PSV-trainingscomplex De Herdgang. Acteur en PSV-fan Frank Lammers zou de musical regisseren.


Combineer je theaterbezoek met een heerlijk etentje. Kijk hier voor een gezellig restaurant in Eindhoven.

Lees meer over