Pianist Martin van Dijk overleden

Martin van Dijk is zondag 5 juni op 69-jarige leeftijd overleden in Amsterdam. De vaste pianist van 'Met het Mes op Tafel' was ook jarenlang verbonden aan het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Wegens zijn ziekte neemt begin dit jaar Nico van der Linden zijn plek in bij het televisieprogramma van Omroep Max. "Een groot muzikant is verloren gegaan. Zijn bijdrage aan Met het Mes op Tafel was van onschatbare waarde", aldus Omroep Max-directeur Jan Slagter.

Amsterdams Kleinkunst Festival
Van Dijk werkt jarenlang met veel bezieling voor het Amsterdams Kleinkunst Festival als pianist en componist. Het festival reageert dan ook verslagen: "Wij verliezen in hem een virtuoze, zeer bijzondere en dierbare vriend die wij ontzettend gaan missen!".

Annie M.G. Schmidtprijs
Als begeleider en componist is hij verbonden aan vele muziektheaterproducties en hommages. In 2004 wordt hij zelf geëerd met zijn eigen hommage-avond. Naast Ridder in de Orde van Oranje-Nassau (2010) wordt hij maar liefst twee maal onderscheiden met de Annie M.G. Schmidtprijs (1992 en 1996) voor het beste theaterlied.

Voor de vuist weg
Op zeventienjarige leeftijd maakt Van Dijk zijn debuut op televisie in 'Voor de vuist weg' (Willem Duys). Na vele jaren in de jazz- en popwereld te hebben gewerkt, slaat hij begin jaren '80 een nieuwe weg in met zijn bijdragen aan de musical 'De zoon van Louis Davids'. Na dit succes volgen vele samenwerkingen in de theaterwereld, zoals met Adèle Bloemendaal, Purper, Jenny Arean, Rob van de Meeberg, Sanne Wallis de Vries, Hans Dorrestijn, en Paul Groot.

Lees meer over