Petra Laseur in Rondom het Rembrandtplein

Petra Laseur zal naast Frank Sanders te zien zijn in de nieuwe Nederlandse musical Rondom Het Rembrandtplein. Dat heeft producent Homemade Productions bekend gemaakt. Hiermee is de cast voor de musical over het leven van Frits Schakels compleet. De musical speelt in juni een aantal tryouts in Bussum en zal daarna 11 keer te zien zijn in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam.

Laseur zal de rol van Marie Serierse spelen, de echtgenote van hoofdpersoon Schakels. Deze artiest speelde met zijn eigen revuegezelschap door heel Nederland en trad in Amsterdam altijd op rondom en op het Rembrandtplein. Frits Schakels was echter ook homoseksueel in een tijd waarin dit verboden was. Hij belandde daarom ook meerdere malen in de cel. Ook trouwde hij voor de schijn, al kreeg hij samen met artieste Marie een dochter.

Petra Laseur is een grote aanwinst voor de cast: de actrice speelt sinds 1959 in vele toneelgezelschappen (waaronder Toneelgroep Amsterdam, het Nationale Theoneel Orkater). Ook won ze meerdere malen de Theo d'Or, de belangrijkste toneelprijs van Nederland voor een vrouwelijke hoofdrol.

Naast Frank Sanders en Petra Laseur bestaat de cast uit Robin van den Heuvel, Christian Seijkens, April van Amelsvoort, Martijn Noort en Jochem Smit.

Lees meer over