Peter Heerschop: 'Luister meer, oordeel minder'

Cabaretier Peter Heerschop vindt dat mensen meer moeten luisteren en minder snel moeten oordelen. Dat is de boodschap van zijn nieuwe theatervoorstelling Minister van Enthousiasme.

"Door de snelheid van de media wordt er tegenwoordig zo snel geoordeeld", vertelt de cabaretier woensdag aan Nieuwe Revu. Volgens hem beseffen mensen niet wat ze daarmee aanrichten.

Hij wil zijn publiek er ook graag op attenderen dat er vooral oordeel is, en geen interesse. Maar volgens hem lijken we "soms meer op de mensen die we verafschuwen dan dat we van hen verschillen."

Uiteraard brengt Heerschop deze boodschap in zijn show met veel humor en zelfspot. "Mensen luisteren beter als ze eerst ergens goed om hebben kunnen lachen."

Vrolijker als je twijfelt

Met zijn nieuwe voorstelling reist de 58-jarige als zelfbenoemd minister van Enthousiasme door het land om mensen te laten lachen, maar ook te laten nadenken. Hij legt uit waarom je vrolijker wordt als je twijfelt aan je onzekerheden en dat je het snelst leert als je weet dat je fouten mag maken.

Uiteraard vertelt hij ook over zijn eigen missers. Dan weet je dat sommigen nog onnozeler zijn dan jij.


Kijk voor meer cabaretvoorstellingen in onze theateragenda.

Lees meer over