Paul Haenens Troost TV vervangt herhaling De Wereld Draait Door

De dagelijkse herhaling van De Wereld Draait Door maakt plaats voor Troost TV, een project van cabaretier Paul Haenen. Sinds gisteravond (17 maart) zendt NPO 3 om 23.00 uur de leukste programma's en filmpjes uit in plaats van gebruikelijke DWDD-herhaling.

De programmering van Troost TV moet kijkers - naast vermaak - een gevoel van troost en saamhorigheid bieden. De content die voorbijkomt is heel breed: van cabaret en concerten tot oude sportwedstrijden en tv-programma's. Zo biedt Troost TV voor ieder wat wils.

Paul Haenen gaat zelf ook een flinke bijdrage leveren aan het programma. Hij kruipt in de huid van zijn bekende karakter Margreet Dolman om nieuwe filmpjes te maken.

Het is overigens niet de eerste keer dat Haenen van zich laten horen sinds de corona-uitbraak in Nederland. Eerder meldde de cabaretier al dat hij dagelijks voorstellingen en fragmenten op zijn YouTube-kanaal Betty Asfalt TV gaat plaatsen.

Creatieve oplossingen in crisistijd

Artiesten en producenten proberen er in deze vreemde tijden maar het beste van te maken. Zo brengt Andries Tunru bijvoorbeeld dagelijks live-comedy op Instagram, is tovenaarsduo Titus & Fien te zien op Facebook en zet theatergezelschap Orkater elke dag een voorstelling online.

Foto ©: Mark van Vliet

Gerelateerde onderwerpen