Paul de Leeuw en Cor Bakker werken samen aan nieuw programma!

Het leek erop dat de samenwerking tussen Paul de Leeuw en Cor Bakker voorbij was. De afgelopen jaren volgden ze ieder hun eigen pad, maar nu slaan ze toch weer de handen ineen voor een spetterende show.

Schreeuw van de Leeuw

Jarenlang waren ze onlosmakelijk met elkaar verbonden: Paul de Leeuw en zijn muzikale sidekick Cor Bakker. Het contrast tussen de extraverte Paul en de bedachtzame Cor zorgde voor een spetterende chemie tussen de twee in programma's als De Schreeuw van de Leeuw en Mooi! Weer de Leeuw. Maar na 23 jaar kwam er een eind aan hun samenwerking. "Als je elkaar even niet meer inspireert, dan moet je misschien even een pauze nemen," aldus Cor.

Nieuwe televisieshow Paul de Leeuw en Cor Bakker

Tot nu, want de heren zijn druk bezig een nieuwe televisieshow voor te bereiden. "Recent kwamen we weer samen: ik was een keer te gast bij hem en we hebben een sinterklaasdingetje samen gedaan. En toen begon het toch weer te kriebelen, van beide kanten."

Coronaquarantaine treft culturele sector hard

RTL heeft veel interesse in hun nieuwe show en aanvankelijk zouden de opnames deze maand al beginnen. Helaas liggen alle opnames voor liveshows momenteel stil vanwege de coronaquarantaine, die de hele culturele sector hard treft. Zo zijn ook alle evenementen en optredens in de theaters afgelast tot 1 juni. Het blijft daarom voorlopig nog onduidelijk of de televisieshow doorgaat en wanneer de opnames dan zullen beginnen.

Pianolessen Cor Bakker

De optredens die Cor Bakker geeft -zoals theatershow De Gouden Jaren 2 met onder meer Jacques Klöters, En Route met Gerard Alderliefste en Songs of Liberty met zangeres Fay Claassen- zijn allemaal afgelast vanwege de coronamaatregelen. Nu geeft de sympathieke pianist en arrangeur gratis pianolessen op zijn Facebookkanaal op maandag, woensdag en vrijdag. En als klap op de vuurpijl nodigt hij regelmatig een mysteryguest uit die hem vergezelt op zijn digitale podium.

Hello Dolly! 

Paul de Leeuw was onder meer druk bezig met de musical Hello Dolly! waarin hij samenspeelt met Simone Kleinsma, maar ook dit ligt nu stil. Broadwaymusical Hello Dolly! stond in seizoen 2004/2005 ook al in het theater met in de hoofdrol Willeke Alberti. 

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over