Paul de Leeuw brengt ode aan 100-jarige Luxor

Het Oude Luxor theater bestaat deze week 100 jaar. Paul de Leeuw brengt daarom met zijn show Defileeuw een ode aan het theater. Op vrijdag 22 december is het hoogtepunt met het het jubileumgala.

Paul is erg verheugd over de show die hij mag geven. "Mijn wereld, die zich afspeelde in de contreien van Rotterdam, werd door het Luxor Theater groter gemaakt. Mijn hart klopte harder en mijn bloed ging sneller stromen. Een hele grote eer dat ik het theater nu kan bedanken met een speciale verjaardagsvoorstelling."

De theatermaker heeft tijdens zijn show Brigitte Kaandorp, Corry van Gorp en Richard Groenendijk te gast.

(Tekst gaat verder onder foto)

Wonderbaarlijk
Tijdens de afgelopen 100 jaar is er veel gebeurd. Zo overleefde het wonderbaarlijk genoeg het bombardement in de Tweede Wereldoorlog. Er traden ook grote namen op, zoals Toon Hermans, Wim Kan, Wim Sonneveld en de Franse zangeres Edith Piaf. En ook nu nog is het een geliefd theater bij veel artiesten.

Behalve Paul maken ook Waardenberg en De Jong en de dames van Toren C een show naar aanleiding van het bijzondere jubileum. Deze voorstelling speelt nog tot en met 20 januari in het Nieuwe Luxor Theater.

Foto: Fred de Groot

Lees meer over