Openluchttheaters nog altijd populair

Theaterliefhebbers blijven ook na de coronapandemie nog graag de openluchttheaters in Nederland bezoeken. Dat blijkt uit de eerste voorverkoopresultaten van dit jaar. Op dit moment zijn er ongeveer evenveel tickets verkocht voor voorstellingen in een openluchttheater als in 2019.

Na twee jaar met een beperkte programmering, draaien binnenkort ook de Nederlandse openluchttheaters weer op volle toeren. Ze zijn blij om te zien dat het aantal verkochte tickets weer terug is op het oude niveau.

Veel verplaatste voorstellingen

Een deel van de voorstellingen die deze zomer te zien zijn, stond gepland voor vorig jaar. Deze shows zijn opgeschoven in verband met de lockdown, zoals de tour Het is nu of nou van De Dijk. Deze populaire concerten vormen een groot deel van de voorverkoop. Naast De Dijk heeft bijvoorbeeld ook de Edwin Evers Band een grote 80's Openlucht Tour. Maar ook internationale namen zijn populair, zoals de openluchttour van Matt Simons deze zomer.

Prijzen blijven gelijk

Voor de meeste shows zijn de tickets niet duurder geworden. Een aantal openluchttheaters heeft wel de prijzen voor de eigen theatervoorstellingen licht verhoogd (5 tot 10 procent) ten opzichte van 2019.

Openluchttheaters in Nederland

Dankzij de complete programmering kun je in de zomer van 2022 dus weer genieten van prachtige optredens in de openlucht. Bekijk bijvoorbeeld het programma van Het Amsterdamse Bostheater, Caprera in Bloemendaal, Bostheater ommen of een van de vele andere openlucht podia.

Meer theaternieuws lezen? Kijk dan op onze nieuwspagina.

Foto: Openluchttheater de Goffert, Nijmegen

Gerelateerde onderwerpen