Ook voor Hello Dolly! valt het doek definitief

De grote musicalproductie Hello Dolly! is geannuleerd. De voorstelling met in de hoofdrollen Simone Kleinsma, Paul de Leeuw en Jörgen Raymann keert niet meer terug naar de theaters. Producent Medialane laat met pijn in het hart weten dat het onmogelijk is om met de coronamaatregelen verder te spelen. 

"Hello, Dolly! is geen voorstelling die binnen de anderhalvemetersamenleving veilig kan spelen," vertellen CEO Iris van den Ende en directeur Miel Gouda van Medialane. "Er werken alleen al 53 mensen voor en achter de schermen en een voorstelling van deze grootte spelen voor 30 of 100 mensen in de zaal is onmogelijk. We hebben na een fantastische try-out periode en een geweldige eerste première slechts één voorstelling kunnen spelen. Dat is ontzettend verdrietig, want er is twee jaar lang keihard en met heel veel liefde gewerkt aan onze eerste musical Hello, Dolly!."

"Als producent nemen wij zakelijk gezien verantwoordelijkheid voor de medewerkers maar kunnen niet anders beslissen dan de voorstelling niet terug te laten keren en hiermee de schade te accepteren en niet verder op te laten lopen."

 

Simone Kleinsma en Paul de Leeuw verder met kleine voorstelling

Uiteraard wil Medialane wel voorstellingen blijven spelen. Daarom zijn er nu voor het aankomende anderhalf jaar een aangepaste programmering, met kleine voorstellingen voor aankomend najaar. "Als eerste een intieme voorstelling van Paul de Leeuw en Simone Kleinsma, Paul & Simone: Zonder Jou, waarmee zij vanaf september in meerdere theaters te zien zijn," vertelt Iris van den Ende.

Ook Freek Bartels keert terug in een nieuwe productie van Medialane: Buyer & Cellar wordt zowel hilarisch als ontroerend. "De eerste solovoorstelling van Freek Bartels waarin hij als winkelbediende in de daadwerkelijk bestaande winkelstraat in de kelder van Barbra Streisands villa gaat werken."

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over