OG3NE brengt Nederlandstalige single uit

De zussen van OG3NE hebben vrijdag het Nederlandstalige nummer Handgeschreven Kus uitgebracht. Dit is het eerste nummer dat de meiden zelf hebben geschreven. Ze zijn van plan om nog veel meer liedjes in het Nederlands te maken.

In gesprek met NU.nl vertellen Shelly, Lisa en Amy Vol dat ze zich samen met hun muzikale team hadden teruggetrokken op een boerderij in Overijssel. Daar lieten ze de inspiratie stromen en maakten verschillende liedjes. "Als we het ene liedje aan het afwerken waren, kregen we alweer het idee voor het volgende liedje", vertelt Lisa aan NU.nl. "We hoopten één goed nummer te schrijven, uiteindelijk werden het er vijf en maakten we er bijna één per dag."

Bekijk hier het liedje Handgeschreven Kus. (Tekst gaat verder onder het filmpje)


Engelse liedjes

De zussen zijn vooral bekend van hun Engelstalige repertoire. Zoals het liedje Lights and Shadows die ze zongen op het Eurovisie Songfestival en de vele Engelstalige medleys die ze opnamen aan het begin van de coronatijd. Maar hun nieuwe muziek zingen ze in hun eigen taal. "Onze internationale ambities moeten nu in de vriezer in verband met corona", legt Amy uit aan NU.nl. "En veel fans hebben gevraagd of we in het Nederlands wilden zingen."

Na Handgeschreven Kus zal er meer nieuwe muziek uit gaan komen. "De liedjes zijn allemaal verschillend in tempo", vertelt Lisa. "We hebben een mooie, rustige ballad gemaakt, maar ook mid- en uptempoliedjes. Belangrijk is dat ze allemaal die kenmerkende OG3NE-klank hebben, dat je gelijk hoort: dat zijn zij. Met daarbij de focus op onszelf, dus geen overdaad aan koortjes. Het moet wel te behappen zijn, maar ook catchy. Dat is wel gelukt."

 

Foto: © Alina Vozna

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over