Oeroeg mag u absoluut niet missen

Bos Theaterproducties & MATZER Theaterproducties presenteren: Oeroeg. Naar het gelijknamige boek van Hella S. Haasse, uitgegeven door Em. Queridos Uitgeverij. Oeroeg verscheen al in 1948 als boekenweekgeschenk en prijkt al decennialang op de leeslijsten van duizenden scholieren. Oeroeg kent meer dan vijftig drukken en werd tot op heden in elf talen vertaald.

Oeroeg vertelt het aangrijpende verhaal van de vriendschap tussen een Javaanse jongen en de zoon van een Nederlandse administrateur in het Nederlands-Indië van voor de Tweede Wereldoorlog. Geleidelijk groeien de twee uit elkaar. Wanneer de ik-figuur na jaren terugkeert gaat hij op zoek naar herinneringen aan de bijzondere vriendschap. De hoofdrollen in Oeroeg worden vertolkt door Leopold Witte (De Verleiders, Gooische Vrouwen) en Helge Slikker (Miss Molly & Me Gejaagd door de wind).

Oeroeg is het nieuwste project van Bos Theaterproducties en MATZER Theaterproducties. Beide partijen werkten eerder al succesvol samen aan de boekbewerkingen van onder andere: Gejaagd door de Wind, Knielen op een bed violen en De eenzaamheid van de priemgetallen naar het theater. In tegenstelling tot eerdere berichten, zal Madeleine Matzer niet optreden als regisseur. Vanwege gezondheidsredenen zijn haar werkzaamheden overgenomen door Michiel de Regt. Bewerking en concept zijn wel van haar hand.

Klik hier om de speeldata te bekijken!

Bekijk hieronder de trailer