NUHR wint Poelifinario

Cabaretgezelschap NUHR is onderscheiden met de Poelifinario voor meest indrukwekkend programma van het seizoen. Theatermaker Tim Fransen won de Neerlands Hoop voor zijn debuutvoorstelling.

NUHR (Niet Uit het Raam) scoort hoge ogen met de voorstelling 'Draai het eens om'.De jury is vooral te spreken over de manier van samenspelen en de chemie die hieruit ontstaat: "Ensemblecabaret is op zijn best als er van alles speelt tussen de leden. Wanneer er onderlinge conflicten en machtsverhoudingen worden uitgespeeld, ontstaat er spanning op het podium. Het leidt tot een vlijmscherp psychologisch portret van vier cabaretiers die elkaars beste vrienden zijn, warmte en vriendschap voor elkaar koesteren, maar ook hard kunnen botsen".

Ook werd de Neerlands Hoop uitgereikt aan Tim Fransen, die met de voorstelling 'Het failliet van de moderne tijd' zijn debuut maakt. "Het filosofisch cabaret van Fransen zet je aan het denken, maar is tegelijk ook toegankelijk voor een breed publiek. Daarmee is het een enorme aanwinst voor het Nederlands cabaret", aldus de jury.

De Poelifinario en de Neerlands Hoop zijn een initiatief van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) en worden sinds 2003 uitgereikt.

Lees meer over