NPO maakt extra zendtijd vrij voor cultuur

De Nederlandse Publieke Omroep steekt de cultuursector een hart onder de riem. Zowel op tv, radio als online komt er extra ruimte vrij voor theater, dans en muziek.

Nu de cultuursector opnieuw hard wordt geraakt door de coronacrisis, steekt de NPO een hand uit. 
In een persbericht laat de organisatie weten de komende tijd meer cultuuraanbod en voorstellingen te gaan programmeren. "Samen met de culturele sector, het ministerie van OCW en de omroepen willen we makers en publiek weer bij elkaar brengen. In een samenleving die onder druk staat, bevorderen kunst en cultuur juist de sociale samenhang," zo licht NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman het besluit toe.

Programmering op de schop

Momenteel werkt de NPO hard aan de nieuwe programmering. Het ziet er naar uit dat NPO Start en NPO 2 Extra een groot deel van culturele injectie op zich gaan nemen. Ook op  NPO 2 en NPO 3 komt er waarschijnlijk meer ruimte voor cultuur, terwijl er nog wordt nagedacht over een openingsprogramma op NPO 1.

Daarnaast wordt op de diverse audiokanalen van de NPO het cultuuraanbod verder uitgebreid. Te denken valt aan extra aandacht voor muziek. kleinkunst en cabaret.

Financiële steun voor makers

De NPO is samen met de minister van Cultuur en enkele andere partijen nog in overleg over de exacte financiering van het plan. De intentie is dat het volledige budget ten goede komt van de makers en producenten.

 

 

 

 

Lees meer over