NPO bereid om cultuursector te helpen

De NPO gaat kijken hoe de culturele sector een handje geholpen kan worden in deze zware crisistijd. Dit laat een woordvoerder van de NPO weten aan ANP nadat componist Stephen Emmer een oproep deed, namens hem en namens honderden kunstenaars.

De componist vraagt aan de publieke omroep of ze een platform wil bieden voor kunstenaars zodat zij op die manier hun werk kunnen blijven laten zien. Het huidige plan van het kabinet is volgens Emmer niet toereikend genoeg om de cultuursector te kunnen redden.

Cultuur bij de NPO

De NPO laat weten dat er nu al veel aandacht wordt besteed aan de kunstsector. "Kunst en cultuur zijn van oudsher zeer belangrijke pijlers onder het totale aanbod van de publieke omroep en zullen dat ook altijd blijven. (...) Ook in deze moeilijke tijden brengen we dus op al onze kanalen, zowel op lineaire tv, radiozenders, maar ook via onze online platforms een zeer gevarieerd aanbod uit de wereld van de kunsten. Op ons digitale kanaal NPO 2 Extra doen we dit zelfs 24 uur per dag."

Nu wil de publieke omroep toch gaan kijken of ze aanvullende maatregelen kunnen nemen om de kunstensector een handje te helpen. Emmer is er blij mee en noemt het plan "sympathiek".

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over