Nieuwe musicalcast Soldaat van Oranje

Dit jaar viert de musical 'Soldaat van Oranje' zijn zesjarig bestaan en is hiermee de langstlopende musical uit de Nederlandse theatergeschiedenis. Vanaf 6 februari worden de rollen overgenomen door een deels vernieuwde cast.

Vernieuwde cast
De hoofdrol is weggelegd voor Dorian Bindels, die in de huid kruipt van Soldaat van Oranje Erik Hazelhoff Roelfzema. Ook Thomas Cammaert neemt deze rol op zich. Hij is al een bekend gezicht op de planken van de TheaterHangaar, want Cammaert speelde Anton in deze musical. Henriëtte Tol en Gusta Geleijnse wanen zich elke avond vorst door de rol van koningin Wilhelmina op zich te nemen. Peter Tuinman en Bert Geurkink hebben eveneens een gedeelde rol, namelijk die van vertrouweling Van ’t Sant.

Liefde tijdens verzet
Hoewel de biografie van Hazelhoff Roelfzema het nog grotendeels zonder de liefde moest stellen, komt deze nu ruimschoots aan bod in de vorm van de jonge Charlotte. Met toestemming van onze verzetsheld heeft producent Fred Boot  haar personage geïntroduceerd. Charlotte wordt afwisselend gespeeld door Bente van den Brand en Merel Baldé.

Voormalige hangaar als levensecht toneel
Soldaat van Oranje wordt opgevoerd in De TheaterHangaar. Met een voorgeschiedenis als vliegtuighangaar op een militaire vliegbasis tussen Leiden, Wassenaar en Katwijk, is dit de ideale plek voor het herbeleven van deze geschiedenis. Ook de tribune -waar plaats is voor 1100 bezoekers- is bijzonder te noemen: met zijn draaibaarheid van 360 graden neemt hij je mee van decor naar decor. Deze realistische weergave wordt versterkt door grote projecties op het toneel.

Stap in de voetsporen van 1,9 miljoen eerdere bezoekers en overtuig jezelf ervan dat dit één van de meest indrukwekkende musicals ooit is!

 

Gerelateerde onderwerpen