Nieuw theater Emmen heet Atlas Theater

In Emmen wordt al een tijdje gebouwd aan een nieuw theater alleen de naam ontbrak nog. Afgelopen zaterdag is tijdens de opening van het culturele seizoen bekendgemaakt dat de nieuwe schouwburg, de naam Atlas Theater zal meekrijgen.

Bedenker van de naam is Lida Slot. Ze deed samen met nog 474 andere mee aan een speciale wedstrijd die door de gemeente Emmen was uitgeschreven. In totaal werden er 598 namen ingezonden en is er uiteindelijk voor "Atlas Theater" gekozen. Het Atlas Theater wordt in het najaar van 2016 geopend en dient als vervanging van de verouderde Muzeval. De bouw van het theater kost zo'n 40 miljoen euro, maar dan heb je wel een gloednieuwe schouwburg met een grote zaal, kleine zaal en twee restaurants.

De manager van het Atlas Theater is Jan Geert Vierkant. Hij stond vroeger aan het roer van MartiniPlaza in Groningen. Bijzonder is dat de overkoepelende directie wordt gevoerd door de dierentuin. Die bouwt momenteel een nieuw dierenpark die Wildlands Adventure Zoo Emmen gaat heten. Theater en dierentuin zullen gebruik gaan maken van hetzelfde entreegebouw.