Nieuw boek Freek de Jonge verschenen

Freek de Jonge heeft opnieuw een boek uitgebracht, 'Reikhalzend verlangen'. In deze nieuwe uitgave heeft De Jonge zijn memoires opgeschreven. 'De tijd begint te dringen,' schrijft hij. 'Ik ben 73 jaar. Ik heb veel meegemaakt en die herinneringen wil ik doorgeven.

In radioprogramma Nooit Meer Slapen op NPO Radio 1 vertelt de gevierde cabaretier over de herinneringen van zijn jonge jaren die in het boek staan. 'Reikhalzend verlangen' bevat de complete inhoud van een eerder autografisch boek dat hij schreef, 'Zaansch Veem' en mag je wat dat betreft zien als een uitbreiding op dat eerder levensverhaal.

Ook vertelt Freek in het interview over het kind dat hij en zijn vrouw verloren. Een heftige periode, waarbij De Jonge inmiddels betreurt hoe hij destijds met dat verlies is omgegaan. 'Hella voelde het diepe verdriet. Zij was negen maanden zwanger geweest en had ons kind drie maanden gevoed. Ik was al die tijd bezig met geweest met optredens. Ik stond de avond na het verlies ook weer op het podium. Dat was achteraf gezien echt te vroeg. Ik heb er wel spijt van, maar voel me er niet schuldig over.'

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over