Succesvolle Netflix-serie The Queen's Gambit krijgt mogelijk musicalversie

De populaire Netflix-serie The Queen's Gambit wordt mogelijk omgetoverd tot een musical. Volgens Variety heeft het Amerikaanse productiebedrijf Level Forward de rechten gekocht om het schaakverhaal op de planken te brengen, zo meldt NU.nl.

Eind vorig jaar verscheen The Queen's Gambit als miniserie op Netflix, gebaseerd op het gelijknamige boekwerk van Walter Tevis uit 1983. Het verhaal draait om het weesmeisje Beth Harmon, dat zich tegen de achtergrond van het Amerika van de jaren 50 uit het niets ontpopt tot een waar schaakfenomeen. Terwijl haar ster rijzende is, worstelt Harmon met drank- en drugsproblemen en haar status binnen het veelal mannelijke schaakbolwerk.

Op Netflix groeide de miniserie als snel uit tot publieksfavoriet. In de eerste maand na de release werd de reeks meer dan 62 miljoen keer gestreamd, een nieuw record.

Urgente thematiek

Level Forward-directrice Adrienne Becker noemt het in Variety een voorrecht om The Queen's Gambit naar het toneel te brengen. "De serie gaat in op hedendaagse maatschappelijke knelpunten als sekse- en raciale gelijkheid. We kunnen niet wachten dit project voor te zetten." Wanneer we eventueel een theatrale versie van het schaaksprookje mogen verwachten, is nog niet duidelijk.

 

- YouTube

 

Lees meer over