Nasrdin Dchar wil weer contact maken met publiek

Acteur Nasrdin Dchar kan niet meer stilzitten, zegt hij in een interview met Trouw. Ook zijn agenda ging van vol naar volledig leeg toen de coronacrisis begon. Hij ging op zoek naar een 'plan b' en bedacht toen samen met schrijver en regisseur Floris van Delft zijn nieuwe show Adem.

"Ik word doodongelukkig van de gedachte dat ik nog een half jaar geen vooruitzicht heb om te spelen. Ik wil weer lekker toeren, iets creëren op de bühne, contact maken met het publiek", vertelt hij in Trouw.

Vanaf 25 september is Dchar weer te zien in de theaters met zijn nieuwe voorstelling Adem. Hij vindt het erg spannend, vertelt hij in het interview. "Het is inderdaad vreselijk eng. Financieel is het ook een risico. Maar ik kan niet meer stilzitten."

Adem is nog volop in ontwikkeling. Maar het staat vast dat het zal gaan over dè twee onderwerpen van dit moment: racisme en het coronavirus. Het woord 'adem' is verbonden aan beide thema's. "Coronapatiënten snakken letterlijk naar adem", legt Dchar uit. "En de zwarte Amerikaan George Floyd kreeg geen lucht meer doordat er vier agenten bovenop hem zaten en hem lynchten." Daarnaast heeft de coronacrisis veel mensen ook juist adem gegeven. De pauzeknop werd ingedrukt bij veel drukke levens en mensen kregen weer ruimte om pas op de plaats te nemen.

Benieuwd naar de voorstelling Adem? Bekijk hier waar en wanneer Nasrdin Dchar speelt.

 

Foto: Daniel J Ashes

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over