Muziekduo JURK! bij elkaar speciaal voor De Tuin van 2020

Het is alweer een tijdje geleden dat cabaretcollega’s en vrienden Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven samen muziek maakten als JURK! Na een pauze van zes jaar komen ze speciaal bij elkaar om vermaak te brengen in tijden van corona. Ze maken als JURK! hun opwachting bij zomerfestival De Tuin van 2020.

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven maakten al in 2001 hun eerste voorstelling als JURK! Sindsdien stonden ze nog een aantal keer in het theater met voorstellingen als Avondjurk en Glitterjurk. De voorstellingen waren een mix van hilarisch cabaret, snelle sketches en grappige liedjes. De laatste theatervoorstelling van JURK! was alweer in 2013. Maar nu komen ze dus weer eenmalig bij elkaar.

De Tuin van 2020

Ongeveer twee weken geleden maakte zanger Typhoon bekend dat hij het festivalseizoen dit jaar wil redden met het initiatief De Tuin van 2020 en Het Strand van 2020. Hierbij zullen Nederlandse artiesten optreden op kleine live-festivals, geheel volgens de coronarichtlijnen. Veel artiesten zijn enthousiast om mee te doen. Al eerder gaven bijvoorbeeld Trijntje Oosterhuis, Paul de Leeuw, Nick en Simon en Douwe Bob aan graag op te treden. JURK! heeft zich dus bij deze lijst aangesloten. Zij zullen als het festival definitief is goedgekeurd te zien zijn op 8 en 9 augustus.  

Draadstaal en Smeris

Sinds JURK! zijn de vrienden nog wel samen te zien op televisie. Ze maken het satirisch-absurdistische programma Draadstaal dat elke week te zien is bij AVROTROS. Hierin belichten Van Koningsbrugge en Van de Ven actuele onderwerpen aan de hand van verschillende bizarre typetjes. Ook spelen ze samen in de politieserie Smeris. 

Draadstaal speelt First Dates

Gerelateerde onderwerpen

Lees meer over